Empire State och Staten Island.

Nu är det tomt här hemma på Metropolitan ave. Annaa har efter 3 dagars sängliggande pga feber börjat jobba igen. Pappa som varit med mig första två veckorna har åkt tillbaka till Svedala. Vi hade en kanonmysig måndag iallafall där vi först var uppe i Empire State Building. Det brukar vara enorma köer men vi tajmade in allt rätt bra. Hade en timmes kö sammanlagt men då ska det sägas att det är 5 olika köer man står i innan man kommer upp. Sen har vi 2 köer på vägen ner. Sjuka sjuka bygge, fattar inte att dom kommer undan med det och fortfarande är en av världens mest besökta byggnader. Utsikten var fantastisk dock. Väl värd all kötid. Det var nog roligare för oss nu att se staden efter vi varit runt lite och kände igen nästan alla landmärken. Efter att vi köat oss ner från empire state så provade vi Wendys för första gången. Värsta jävla stället jag varit på. För det första var personalen KASS, det var det sämsta. Sen tog det lååång tid som det inte ska göra på ett sånt ställe. Sen var hon rejällt jävla otrevlig bara. Farbror Jonas ville gå in och ge fröken en avhyvling. Efter vi i frustration tryckt ner maten så var vi in på Macys igen, pappa handlade en klocka bland annat. Var dock lite bråttom hem för vi skulle med staten island färjan som vi lyckades missa kvällen innan.

Staten island är en stadsdel i NY tillsammans med Bronx, Brooklyn, Queens och Manhattan. Den är dock den enda som inte sitter ihop med Manhattan genom broar eller så. Utan det är en färja som går en gång i halvtimmen som gäller. Sista färjan går halv elva till staten island och elva tillbaka till mahattan. Måste vara rätt trist om man vill ut och ta en öl nån kväll bara. I vilket fall så var det coolt som fan att se manhattans skyline nära by night. Älskar upplysta städer och det här är ju inte direkt vilken stad som heslt. Lite mäktigt nästan. Vi åkte också förvi Staty of liberty. Hon stog och lyste fint på hennes lilla ö. Lite speciellt att det verkligen var den riktigta. Har sett den en miljon gånger i böcker, på tv och på film. Det är en från börja  en present från fransmännen för att fira hundra år av självständighet. En viss Gustav Eiffel var med och designade den. Det var en grym tur som inte kostade ett cent pga att man får åka på sitt metrocard som alla redan har inskaffat. VI vände iallafall med samma färja och åkte tillbaka. Allt som allt tog det en timme kanske. Bra skit och gratis dessutom!

En oblyg duva på Empire State.   Utsikt mot öster och Brooklyn.   The Chrysler building   Mot norr. Det stora skuggade partiet är central park.   Pappa!   Utsikt mot väster. Madison Square Garden är den runda byggnaden och det är New Jersey på andra sidan vattnet.   Där nere ligger macys. Lite taxi kaos också, som vanligt.The Flatiron building i söder.   The financial district i söder. Man ser också frihetsgudinnan. Väldigt väldigt liten i högra hörnet.   Mot vårat område och Williamsburg bron.   Security på empire state. Dom där grabbarna klarar det mesta.   Pappa blev många år yngre med hans nya keps.      Frihetsgudinnan från vattnet.Jag och pappa på båten.   Påväg tillbaka till manhattan från staten island.   Vy över Brooklynbridge, Brooklyn och Manhattan.   Manhattan upplyst.   Annaa för dagen inlindad i sjal. Lillemor, Erik och jag.   Annaa får sit livs workout. I moped position med 90 kg människa i knät.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Hej vännen!

Har äntligen kommit åt bredband igen efter några dagars torka (blöta!) på den tyska landsbygden. Kul att läsa om era bravader! Har du sett våran blogg?

Manhattan må vara mäktigt, men de syner vi har fått är mäktiga på ett annat sätt. En sån ofattbar prakt, historiens vingslag känns som tunga örnvingar i ansiktet!

Nu ska vi ut och se på Dresden, återuppbyggt igen sen Micke var här för 20 år sen. Då låg staden i ruiner fortfarande efter kriget.



Kram mamma o Micke

2008-07-12 @ 14:23:13
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0