Tiiimes like theeese we learn to liive again.

I have to thank my roadcrew cus we got the best motherfucking roadcrew in the woorld. And with that i only have one more thing to say! I goooooot another confession to maaake, im your fool!!! Resten är historia. Fy fan så sjukt! Sett två monsterkonerter två dagar irad nu. Foo Fighters levererade kan man säga. Var i konstant trans hela konserten nästan. Det är verkligen nåt speciellt, lite magiskt nästan med livekonserter. Speciellt från bra band, för det är det som gör ett riktigt bra band. Att dom kan leverera live. Supergrass öppnade för dom, absolut inget dåligt gäng men jämförelesevis är dom verkligen ingenting. Dave Grohl den gamla Nirvana trumisen är som en jävla demon på scen. Han har också en röst som håller för allt från Big me, Everlong och Skin and Bones ballader till dom rejällt mycket rivigare låtarna som Times like these, Monkey wrench och Best of you. Körde hela långa reportoaren, den enda låten jag kände att jag saknade lite var In your honour. Men istället spelade dom t.e.x My hero som är sinnessjukt bra också. Fan först nu jag förstår hur jävla mycket jag gillar Foo Fighters är nog lätt top 5 band ivärlden iallafall. Dom hade en gång i mitten, kanske 20 meter ut i publiken till en liten platform imitten där dom hissade ner ett helt set med intrument till många av dom lugnare låtarna. Bland annat Everlong som Dave spelade solo på. Jag hade GA platser vilket innebär General Admission. General Admission innebär i sin tur att man får stå på golvet vid scenen. Jag stog vid den där gången och var bara nån meter ifrån han när han körde Times like these bland annat. Älskar konserter, fan det är det bästa jag vet.. Nästan. Skulle kunna resa runt och kika massa konserter hela dagarna bara. Är helt övertygad om att det inte var sista gången jag såg Foo Fighters, om dom nu inte skulle dö helt plötsligt eller spittras eller så. Men var ju trist att han slutade med Best of you förresten. Den där jävla låten. Det är nånting med den. Monkey wrench låter för övrigt som Millencolin nästan.

Gör nada just nu. Lillemor skypar med moster Dagmar tror jag. Hennes sista dag idag, ska följa med henne till flygplatsen om nån timme. Vi har varit på Beacons Closet nyss. Köpte en Modern Amusement jacka och en Hickey skjorta för 220 kronor. Är väl godkänt. Vi käkade frulle ute idag. Baked eggs med prosciutto och cheddar. Tammefan det godaste jag ätit på länge. Bokat buss till Connecticut nu och hostel där. Så allt runt Coldplay konserten är löst. Förutom hur jag ska ta mig hem men det kommer jag lösa. Bokat biljetter hem också tror jag iallafall, inte 100% klart men 98 kanske. 7 augusti dan efter Kanye. Landar väl i Sverige nångång den 8e. Kommer till ösd förhoppningsvis den 9e nångång. Sleten nu, tar på krafterna att rocka på nätterna. Hörde att det var bra väder och sjukt röj på stråket förresten. FAN VAD KUL ATT HÖRA. Kul när det går bra för folk. Nu blir det förhoppningsvis sova,sova,sova innan Annaa kommer hem och lever rövare igen. Showen var förresten i Knicks hemmaborg Izod center. Lite ball.

Supergrass!   Tjenare Dave..   Ahhhhhhhhh. Ungefär så lät han.   Jordens längsta trumsolo från Taylor Hawkins.   Myspys platformen i mitten.    Fan han ska alltid spexxa. Jävla showoff.      Is someone getting the best, the best, the best, the best of you? Anyone?   Izod Center. NY Knicks hemmaborg. Whaaaaaa. Typ.

Stan, what time is it? It's the boooooooooss time!

Precis kommit hem nu efter Bruce konserten. Har egentligen inte så mycket ord utan man måste nog uppleva det. Fy fan så sjuk känsla. Kan inte ens dom flesta Springsteen låtarna men det var som om dom satt där ändå. Det var som sagt hans homecourt i New Jersey, Giant stadium. Kapacitet på arenan är 80.000 sidan bakom scenen var inte fylld men resten var smockat. Sen var dessutom planen fylld av fans. Skulle gissa att det var 70.000 iallafall som var i extas. Det var en viss herr Bruce på scenen som var minst lika mycket i extas. Gubben är 60 år gammal men det hindrar han inte från att göra en frontflip (med hjälp av golvet dock) samtidigt som han fortsätter spela oberört. Respekt gamla man! E street band var med och det är slående hur samspelta dom är. Dom improviserar som men alla är med på noterna hela tiden. Blir väl så efter 30 år tillsammans.

Jag och Annaa hade från början platserna så långt ifrån varandra som möjligt. Men vi chansade på att det skulle finnas någon plats över på hennes sida. Det gjorde det, så vi fick se konserten tillsammans vilket var en jävla blessing. Man ska ha nån att uppleva en en sånhär konsert med. Inget förband eller så förresten utan plain Bruce Springsteen rock i 3 timmar. Han körde inte alla klassiker men Born to Run brände han iallafall av och då tror jag den där jävla arenan lyfte från marken. Aldrig sett en bättre musiker, aldrig sett nån med sån scennärvaro eller kontakt med publiken trots att vi var 70.000 stycken. Förstår nu varför han är en levande legend karln! 60 år som sagt och som en jävla duracell kanin på scenen, upp och ner, fram och tillbaka, ute i publiken eller uppe på scen. Tur att dom hade en strålkastare på han. Nej nu är jag helt jävla utmattat och ska nog snart gå och sova. Vi höll knappt på att ta oss hem, busskön var längre ölandsbron typ. Så vi testade den traditionella metoden liftning. Letade efter New York skyltar på bilarna och frågade dem efter skjuts. Efter lätt 20 bilar gav vi upp och ställde oss snällt ikön. Fick förresten en wrap, en kanongod sådan förövrigt från 2 damer i en XC90. Tack för den! Blev bjuden till Jasmines födelsedagsfest idag, dock den 17 augusti så det blir nog inget av med det. Nu blir hon ledsen tösen. Annars relativt lugnt här. Dom spelar iof in en serie som Warner Bros proddar utanför fönstret. Fringe heter den och handlade om nån FBI agent om jag kommer ihåg rätt. Igår hade vi cluedo kväll med Lisa. Jag vann första och blev bestulen på vinsten i andra rundan efter ett litet med fatalt misstag från den inte alls förvirrade Lillemor. Efter alla mina cluedo vinster har dom beslutat att börja kalla mig för Jonas Holmes. Gillar det namnet. Kan vara en dubbelmening med det. Nej nu ska jag definitivt sova, ska ju orka se Foo Fighters imorgon!
Have A Good One!

Me unt me bruce ticket i busskön från port authority.  Härliga tider. Öl den hyffs mäktiga ingången till Giant stadium och en publikhav ibakgrunden.   Bruuuuuuuce!    Everybodys got a hungryheart!   Jävla gud!   Annaa klappar med!   Happ så var det slut då. Dock det sjukaste jag sett!

FEST!

Vi har precis kommit sett The Dark Knight på times square. Riktigt grym var den. Heath Ledger var bäst. Helvete vilken bra skådis, tragiskt att han dog så ung. Hade kunat blivit en legend. Funny story: Annaa var ute på jobb utanför Heath Ledgers lägenhet när det upptäcktes att han tagit en överdos. Så hon var alltså där när tumultet startade. Världen är liten ibland. Jag har insett att jag kommer sakna yran och att festligheterna håller på under så lång tid. Jag kommer sakna det så mycket så jag satte ihop min egen yranvecka här borta. Inget som mäter sig mot öltält och Magnus Uggla. Men hey ge mig the benefit of the doubt. Jag har satt ihop en rätt hyfsad artist skara ändå, med ett litet inslag av sport.

Schema:
Måndag: Bruce Springsteen and the E Street Band, FEST!
Tisdag: Foo Fighters, FEST!
Onsdag: Lillemors sista dag antagligen, FEST!
Torsdag: Yankees mot LA Angels. Sista året som dom spelar på gamla Yankee stadium. Ska bli fest!
Fredag: FEST!
Lördag: Åker till Hartford för att se Coldplay, FEST!
Söndag: Rehab.
Sen rundar jag av min yranvecka med Kanye West, Lupe Fiasco, NERD och med lite tur Chris Brown och Rihanna.
Efter det är det troligt att jag styr kosan hemåt. Lillemor befinner sig hos hennes bror i London. Annaa vet nog inte själv vart hon är. Men någonstans mellan Stockholm och LA borde hon iallafall vara. Jag har inte så mycket kvar att ge här, speciellt inte själv. Så då kanske BUP jävel kan starta grillen runt den 8e för då blir det FEST!

Bruuuce Springsteen!

Råder stiltje på 100 A Metropolitan Ave. Damerna är på starbucks tror jag. Jag har precis varit iväg och ringt mamma en sväng. Stannade på NY muffin och pratade lite med Jasmine. Lisa våran svenska vän har tydligen slutat huxflux. Så hon hade bara nya där vilken resulterade i ett kaos. Ikväll ska vi på bio på times square! Det blir fest. Sen imorgon kanske jag drar iväg till Boston. Stannar nog bara över en natt och åker hem på lördan. Eller så stannar jag till söndag, eller så åker jag inte alls. Har ingen mobil och ingen planering. Så skulle det hända nåt är jag rätt alena och ingen som egentligen vet var jag är. Blir det inte Boston kanske jag åker till Washington DC, tänkte åka dit nästa helg för att kolla på Coldplay men det visade sig vara utsålt. ÅH FAN! Omöjligt att få biljetter till dom om man inte är ute 1 år före eller oljesheik så man har råd. Jag har en framförhållning som kan beskrivas bäst som obefintlig. Inga oljepengar har jag heller så det blir nog ingen coldplay. Nåt som är sagolikt coolt är att Bob Dylan ska spela i vårat hood den 12 augusti. Verkar va svårt att få biljetter dit också tyvärr om man inte är beredd att sälja sig själv till en vakt eller så för att komma in, vilket jag för övrigt inte är. Men den goda nyheten är att han spelar i en park så man kan kanske planka (Annaa kommer planka om hon är istan då) eller iallafall kan höra musiken utanför. Bokade annars en rätt ball biljett för en timme sen. The Boss ska spela på hemmaplan på måndag. Han är från New Jersey och ska spela på giant stadium. Fick biljett utan större problem så det är nåt att se framemot. Annars är det luuugnt nu. Igår var vi på milkshakebaren. Träffade Logan och en av hans vänner som råkade jobba som pruducent. Pratade med han om Rock the Bells turnen som har kanske den tungsta ensamblen på år och dar. Med maxflyt skulle han fixa biljetter och ta med mig. Men då snackar vi jättemycket tur, vilken jag kanske har nu när jag tattueret in en fyrklöver. I vilket fall så är det artister som NAS, Mos Def, A tribe called quest, Immortal Technique, Ghostface, Raekwon, Method Man, Redman osv...
Nu ska jag nog läsa en bok eller nåt. Dricka öl kanske. Finns massor att välja på!
Friden Liljor

Vivian Chu, Chinatown och Moby's place.

Har haft en väldigt innehållsfattig dag egentligen. Men det vore inte riktigt NY så trots att vi egentligen inte gjort så mycket har vi lyckats uppleva en hel del. Började med att Lillemor jagade mig ur sängen för att dert skulle komma ett par och titta på lägenheten. Vi packade ihop den lite fort och städade upp. Efter ett tag kom då våran hyresvärd Vivian Chu. Första gången jag träffade henne. Har hört mycket om henne av tjejerna dock. Hon visade sig också vara en ganska speciell, men skön människa. En av dom smartaste jag träffat på länge. Hon har asiatiska föräldrar men är född i San Fransisco. Flyttade hit till NY för ca 10 år sen. Hon äger inte lägenheten utan hyr den i första hand och vi då i andra hand. Efter visningen tog hon med mig och Lillemor till Chinatown för lunch. Ett ställe som heter Gogo Dim Sum. Det är som tapas fast på kinesiskt vis. Oerhört gott med kinsesiska dumplings. Vi pratade en hel del också och hon har väldigt mycket bra tankar, det måste sägas. Hon känner också väldigt mycket folk och kontakter är ganska viktigt i den här stan. En av hennes intressantaste bekantskaper är nog antagligfen en kille hon dejtade för länge sen. Han heter iallafall Sean och är ca 30 år. Han har en ganska tragisk historia egentligen, hans pappa sköts till döds av en crazy person när han bara var 5 år. Hans mamma är ganska speciell och kanske inte den du tänker på om du får höra "bra mamma". Sean är musiker och ganska duktig sådan som jag kunde förstå. Vivian och Sean dejtade ett tag men nu för tiden är dom endast väldigt bra vänner istället. Märktes att hon brydde sig mycket om honom. I vilket fall. Seans efternamn är Lennon. Seans pappa hette John i förnamn och Seans mamma har det något underliga namnet Yuko Ono. Det innebär att han är sonen till en av modern tids största musiklegender. Kanske och antagligen den ABSOLUT största. Det är ganska coolt att få fråga någon som känner honom och träffat Yuko en hel del hur dom tog på Johns död bland annat. Sånt händer bara i den här staden!

Men efter vi ätit (Annaa kom lite senare eftersom hon hade jobbat) så strosade vi runt i området runt chinatown ett tag. Vivian visade oss en svensk bar/pub/restaurang som verkar rätt skön med det odödliga namnet The Good Life. När vi gått runt ett tag så undrade Vivian om vi ville följa med henne och dricka té. Det var vi sugna på, Annaa kunde dock inte för hon hade ett möte med den hunden hon ska bo hos nu ett par dar framöver. Stället hon tog med oss till var inget mindre än Teany som ägs av ingen mindre än Moby(artisten). Så vi satt alltså på Mobys ställe och pratade om John Lennon och hans son. Det var kul.

Ikväll är det fest igen! Jag och Annaa jobbar på någon sorts fylla men Lillemor tar det piano. En vecka kvar ca sen åker hon hem antagligen. Inte hem men till London. Tråkigt tråkigt..

Jag gick en 6 rondare med madrassen imorse. Slutade med att den låg utblåst i ett hörn.   Annaa och Vivian på Gogo Dim Sum. Kinesisk tapas!   Jag och Lillemor på samma ställe.   Sådär såg käket ut på stället. Två av åtta rätter ca.   En skylt som satt på nån random affär. Ganska rolig though.   Vivian försökte klippa av mitt huvud med en jättesax.   Jag spanar på morotskakan medans Vivian beställer té på Mobys ställe.

Ed Harcourt på bykrogen i Hackås.

Williamsburg är en mångkulturell mecka. Massor med skönt folk och en miljon olika stilar. Man kan se ut precis hur fan man vill helt enkelt, men det är som ingen som bryr sig. Lite konstigt, som att leva i en bubla nästan. Igår var jag och Annaa i New jersey för första gången. Vi skulle se Ed Harcourt som blev en succé. Började med att vi skulle åka taxi genom Lincolntunneln. Pga att NJ är en annan stat blev taxorna ganska mycket dyrare. 60 bucks för att ta sig 3 km är inte ett bra pris. I vilket fall så kom vi fram till stället, Maxwell's skulle det heta. Allt vi såg var dock en liten hörnrestaurang typ. Visade sig att det var där han skulle spela. Ed Harcourt rullar regelbundet på MTV och ZTV. Skulle säkert fylla stortorget eller iallafall badhusparken på yran. Men här lirar han på en liten hörnrestaurang i en skitig förort. Ungefär som att han skulle spela i en källarkrog i Orrviken. Det positiva är att vi är 15 pers i en liten restaurang är att spelningen blir så mycket mer intim, betydligt mer personlig än spelningarna man ser på dom stora arenorna. En cool grej med Maxwell's var att bland annat Bruce Springsteen och Bon Jovi hade spelat där innan det begav sig. Joseph Arthur och Anna Ternheim var där dagen efter vi såg dom på Bowery, så det verkar vara nått speciellt med det ändå. Jeff Klein öppnade, whiskeyröst singer-songwriter typ. Kanonskön, hängde lite med han i baren senare och han berättade att han älskade Götebrg bland annat, då gick jag.

Ed Harcourt lirar piano och gitarr. Också singer-songwriter som är rejällt stor i bland annat Storbrittanien. Han var riktigt bra, grym liveartist. Dömde ut allt han kom på ungefär. Efter konserter mer eller mindre hoppade han på mig. Tror han såg mina biceps och blev lite kär faktiskt. Annaa trodde inte att det var därför. I vilket fall så stog vi och pratade lite, visade sig att han kunde lite svenska och hade bott i Sverige ett tag. Coolt med så liten lokal så även fast han är en relativt känd artist så står han och pratar och verkar känna sig hemma typ. Det var kul. Det blev kaos när vi kom hem. På nåt sätt hamnade det en kanna vatten i sängen vilket gjorde att jag spenderade halva natten på golvet. Idag är det tisdag och jag har varit här en månad nu precis. Inga planer alls med dagen, överleva huvudvärket är prio ett iallafall.

Laddade med drinkar typ.   Ed Harcourt.   Ed harcourt lirar piano och han som öppnade Jeff Klein är han i skjortan som lirar gura.   Jag och Eddan som han bad mig kalla han.   Jag och Jeff Klein   Annaa och Jeff Klein. Tror han var ganska bra på lyset nu.   Maaaaaaaaaaaaaat!   Annaa med ett av sina ansikten

Kelis bar, lite random och the glow in the dark tour!

Helgen är över och jag ska nog sova snart. Vi har haft en hyffs lugn helg. Ifredag var det tänkt att jag och Annaa skulle åka till Washington DC. Vi skulle hyra en bil och sova i bilen över helgen. Visade sig dock att våran framförhållning återigen inte riktigt var den bästa. Fanns bilar kvar att hyra men allt skulle bli väldigt dyrt. Eftersom det är inte direkt råder Fort Knox stämning här nu så bestämde vi oss för att helt enkelt skita i det sålänge. Man kan åka buss också men hela grejen var att få en liten roadtrip. Så det blev inget, för att göra antiklimaxet totalt så valde vi att stanna hemma och kolla på lejonkungen hela kvällen istället.

Ilördags var jag ute och körde ett morgonpass i våran Williamsburg park. Det är egentligen tre stora parker irad. Först en asfalterad jätteyta med balnd annat 5 tennisplaner. Sen är det den obligatoirska baseball parken med 2 planer och det helva avslutas med en konstgräsplan med tillhörande löpbanor och utomhus handikappgym. Sprang ett par varv på banan sen funkar hadikappgymet även till dom som inte är handikappade. Svårt att se att det skulle funka tvärtom dock. I vilket fall så käkade jag lunch på bedford innan vi drog in till Columbus Circle som ligger vid söndra ingången till Central Park. Damerna skulle kolla nåt på boarders som är en bokaffär i shoppingcentret där. Jag passade på att kolla in en ny True Religion butik som öppnade nu i juli. På kvällen hängde vi ute på trappan och drack öl. Logan som är våran franska granne joinade med den franska motsvarigheten till HB. En flaska rosé. Iallafall så berättade han att den mystiska baren som ligger precis nedanför oss är den barn där Kelis spelade in Milkshake låten. Jag som inte vet mer om Kelis än att hon är NAS fru blev inte superpirrig av det. Men tjejerna som har nåt speciellt band till den låten efter en nyårsafton för många år sedan var helt galna. Vi gick givetvis dit och jag såg på Lillemor och Annaa att det var nåt religöst över platsen. För mig var det en upplevelse också pga deras burgare som var rejält goda. Efter den evangeliska uppenbarelsen gick vi till surfbaren och kände sanden mellan tårna. Drack lite och snackade mest skit innan vi gick hem och sov.

Idag har jag varit alena nästan hela dagen. Tjejerna ville på IKEA vilket är det minst spännande man kan göra näst efter nattknypplingen i storuman. Jag promenarade istället Lexington Ave från 14 till 65 gatan ungefär. Gick till femte avenyn och in på Applestore för att fråga efter iphone som givetvis var jätteslut och omöjlig för mig att köpa eftersom man måste skriva sig på det amerikanska telebolaget AT&T i ett år minst. Strosade vidare till Saks där dom fortfarande har rea vilket innebär att man kan köpa en jättesnygg långärmad Hugo Boss tröja för 270 spän vilket jag givetvis gjorde. Fortsatte ner till bryant park på 42a gatan där jag satte mig i läshörnan och läste ut min tredje Paulo Coelho bok. By the river piedra i sat down and wept. Fortfarande är han sjuk i huvudet på bästa sätt. Han skriver enormt jävla bra. Bestämde iallafall att jag bli kvar här till minst 6 augusti. Bokade nämnligen konsertbiljett då med ingen mindre än Lupe Fiasco, NERD och Kanye West! Kanyes glow in the dark tour på madison square har jag äntligen fått biljetter till nu. Inte mycket annat som händer just nu annars. Ed Harcourt imorgon kan bli spännande, har inte hört så mycket med han men live musik med singer songwriters brukar alltid sluta bra. Blir vi av med lägenheten bokar jag hem 7 augusti tror jag. Ska bli skönt isånnafall.

Tovade Annaas hår medans vi kollade lejonkungen.   Sådär bekymrad ser Annaa ut när hon för andra gången irad fått se sig besegrad i shack mot en bättre hjärna(mig).   Lillemor provar Mrs. Blueberry på Kellis bar som den numera heter.   Sådär ser man ut om man äter haburgare på samma bar. Det är inte lökringar som sideorder utan friterade lökar.   Annaa som alltid med näsan i ett vinglas. Surfbaren iallafall.   Så kul hade vi på vägen hem.    Så bra mådde Annaa av det.

Japp!

Sliten. Ute igår också. Har varit på Manhattan och druckit öl två dar irad nu. Inga större konstigheter egenltigen. Förutom att Lillemor valde att gå från lugn till jättesur på egentligen ingen tid alls och försvinna ut i staden alena. Jag och Annaa smått paikslagna gick och åt en bit mat för att lugna nerverna. Sen tänkte vi efter och insåg att hon hade inga pengar vilket innebär att hon inte har tagit en taxi. Hon går nog inte till metron själv. Så vi fastslog att hon måste börjat gå över bron. Vi tog en taxi och med lite tur såg jag henne genom fönstret. Efter det obligatoriska "Vad i helvete håller du på med? Svara på frågan" så var vi alla vänner igen. Det firade vi med mer mat. Annars var kvällen kanon. Satt på lite olika barer och drack öl och bara snackae skit iprincip. Har varit makalöst varmt i två dagar nu. Tror luften står helt stilla. Den MÅSTE stå helt stilla. För går man i vanlig promenadtakt för att sen sätta sig vid en bänk och läsa eller nåt så är man genomsvettig. Alltså det rinner. Måste börja gå ut med badmössa, så illa är det.

Igår var vi ute och träffade Annas gammle vän Elliot. Det var trevligt, riktigt skön kille. Vi satt på en tysk pub först mellan little italy och chinatown nånstans. Fick jätteölglass/tillbringare istället för vanliga vilket man var tacksam över. Hände väl inte så mycket mer heller. Annaa är fortfarande sjuk så vi åkte hem rätt tidigt runt ett nångång kanske. Läste ut min andra Paulo Coelho bok igår, The Witch of Portobello. Han är så sjuk i huvudet på ett bra sätt. Har hört vissa säga att när dom lyssnar på musik ibland så blir det en fysisk upplevelse, nästan lite samma sak med hans böcker. Man blir så pass tagen av dom så det blir nästan fysiskt jobbigt att läsa. På ett lite annorlunda sätt. Idag ska vi tvätta och sen ska vi åka till Washington DC över helgen. Kika regeringsbyggnaderna, typ vita huset, lincoln memmorial och det där. Sen ska dom ha ett hyffsat uteliv också sa Elliot iallafall. Ed Harcourt på måndag också.

Vi tre, Annaa med sin patenterade pose.   Japp!   Jag och min gode vän jäger.   Sådär fnittrig blir man av 2 flaskor vin.   Man får dricka på gatan i USA sålänge man inte visar vad man dricker. Det löste jag med lite markeringstejp.   Jag, Anna och Elliot.   Ölgudarna log mot mig och gav mig det där stora glaset.


All the lost souls

Dricker tydligen öl ikväll. Onsdag kväll och vi har missat en massa roligt i New York ikväll. Snoop dogg hade konset i coney island. Beckham med sitt LA Galaxy har varit här och spelat mot New York Redbull ikväll. Missade det också. Nåt jag inte missade var att göra min andra tattuering. Har funderat sen första dan på det men det är BETYDLIGT ycket mer spontant än den första. En liten luckycharm långt ner på vaden. Samma snubbe, Marlo alltså som gjorde denna också. Jag var klant och rörde mig när han drog första strecket, det räddade han dock upp ganska bra. Har fått ringa hem första gången idag också. Känns bra, och det är relativt billigt ändå. Så alla med en hemtelefon kan höra av er så ringer jag gärna upp! Eller nåt.

Dagen bestog annars av picknick i Central Park idag. Andra gången jag är i parken som är enorm! Jag saknar många, framförallt min Johannes. Har inte hört av dig sen jag åkte. Så om du ser det här kan du väl höra av dig på nåt sätt. Inte mobil dock för den funkar inte. Lyssnar på Pink Floyd. "How i wish yo where here, were just two lost souls swimming in a fishbowl year after year". Ska till första avenyn snart, tydligen drag där på onsdagar. Billig öl iallafall och det gynnar alla.

En liten fyrklöver.   Ser lite prickig ut perhaps, men det lägger sig när det läker.   Andra tattueringen som nu börjar bli rätt läkt.


In the search of bulle

Dagarna rullar på och det har blivit vardag nu. Annaa jobbar nu så jag och Lillemor är alena för det mesta. Helgen bestod av förutom konserten i fredags ett besök till coney island ilördags. Var skillnad när det var helg och lite bättre väder. Då kryllade det av folk/strandade valar på beachen. Märks att det är fattigmansnöje pga alla väldigt storväxta människor. I dom rikare områderna är det alltid mycket vältränade människor och organiska affärer. Så man kan nästan säga att fetman är en samhällsfråga här. Dom måste göra något åt det, det är hemskt att se verkligen. Oftast med en stor kartong grillad kyckling och strips. Blääääääääääää. Men nog om det. Lillemor slog ankar på stranden medans jag och Annaa gick och lekte på nöjesfältet. Åkte världens högsta pariserhjul. Jag torksade 15 dollar ihopp om att vinna en söt liten gosedjurshund till våra lägenhet. Sen åkte vi den världsberömde Cyclone igen. Den här gången satt vi längst fram. Ett under att den går fortfarande. Den är säkert 100 år gammal och inte mycket har gjorts sen dess. Måste va världens äldsta bergochdalbana. Påväg upp till första lutningen stannade hela ekipaget för dom hade glömt och spänna fast en av vagnarna. Då var man inte ens svettig. Men vi överlevde och kul var det. Gjorde väl inte så mycket mer i lördags. Vi hostade ett nattgym utanför våran dörr som blev rätt populärt bland dom förbigående.

I söndags hade vi familjedag. Det innebar att vi skulle till batterypark och paddla kanot. Gick sådär  med tanke på att det inte fanns några kanoter i batterypark eller vattnet strax utanför. Blev en väldigt lång promenad istället. Gick i solskenet och myste bara kan man säga. Satt vid en dam ett tag innan vi åt sushi vid sjön. Där lämnade Lillemor oss eftersom hon sågärna ville se vad som hände i Bryant Park. Där vi för övrigt hänger 24/7 ändå. Jag och Annaa som är förstående föräldrar släppte godtroget iväg barnet. Vi strosade vidare ner mot södraste delen av Manhattan och stog och beundrade frihetsgudinnan ett tag. Man blir tagen av historien. Längesen dom byggde den och rätt imponerande att dom fått ihop den och att den fortfarande står. Man får dock inte gå upp i den längre efter 11/9. Ett fenomen med Manhattan är att bland alla höghusen ligger det mäktiga kyrkor. Vi var inne i två av dom äldsta. Fridfullt och nästan helt ljudisolerat. Känns inte som att man är mitt i USAs och en av världens största städer. VI strosade upp och tog metron till times square för att av en slump träffa Lillemor på en av alla starbucks som ligger i området. Frå starbucks tog vi oss tilll Barnes and Noble för att köpa ett spel. Så nu är vi lyckliga ägare av Cluedo. Pga lite trubbel hemma kände jag att det var på sin plats att shoppa lite annat också. Jag köpte bland annat världens snyggaste skor. Jag köpte sista paret i min stl och när jag skulle handla dom berättade att det var en rap snubbe som hade likadana. Det visade sig inte vara nån mindre än Jay-Z. Så jag och Jay-Z strosar NY med likadana dojjor nu. Förstår bara inte varför han vill sno min stil. Han har Beyonce liksom, räcker inte det. Måste han ge sig på mig nu.

Tisdag idag. Jag och Lillemor har varit ute och tränat. Andra dagen irad för mig. Ska försöka köra på veckorna och sen vila på helgerna. Är som sagt vardag här nu så man har inte jättemycket för sig på dagarna. Verkar som vi tappar lägenheten efter juli också. Får se vad som händer då. Kanske kan bo med Annaa hos en av hennes hundar ett tag. Så kanske jag hänger med till Cali ett tag efter det. Eller så dumpar jag bagaget på nåt sätt och ger av mig på en egen tur. Lillemor har tattuerat sig igen också. Saint Sinner står det med en gloria över saint och två horn över sinner. Blev bra måste jag säga. Nu ska vi iväg och käka lunch och försöka träffa Annaa inne på stan. Har försökt handla Iphone men tror det är omöjligt. 3 dagar efter att dom släppte den stog jag och Annaa utanför Applestore på femte avenyn. Det är en av världens största Apple affärer med massor av kassor. Ändå var det över tre timmar kö för att komma in i affären! 3 dagar efter. Höll på att smälla av. Har ingen mobil eftersom min gamla rova inte hade trippelband. Spelar ingen jätteroll men lite trist på sitt sätt.

Jag och Lillemor tar igen oss på stranden efter att jag blivit träffad av en tidvåg. Den massakrerade mina shorts.   Nattgym. Lillemor kör magmördaren.   Annaa i mopedställning samtidigt som jag kör triceps. Återigen nattgym.   Från Batterypark ser man frihetsgudinnan.   Finns dammar man kan ta igen sig vid.   Jag och Lillemor njuter av mat. Eller jag njuter av maten iallafall. Lillemor sliter med att få den i munnen. Fanns nämnligen ingen gaffel.   Sådär fint är det i Trinity church. Det är en av många kyrkor på Manhattan.   Annaa ser ut som vanligt. Och Lillemor bara är.   Så ser man ut om ätit mango.   Sådär ser världens snyggaste skor ut. Löjligt av Jay-Z att kopiera mig.   Bull och melonfest! Vi fick gratis bullar från New York Muffin och Lisa som jobbar där.  

Joseph Arthur and Aaanna Teernheim

Ifredags var jag och Annaa på konsert. Men eftersom jag kollat fel på biljetten så var vi där lite tidigt. Stog drs 8 pm, vilket innebär att dörrarna öppnas 8 tydligen. Hadejag ingen anning om såklart. Men då gav det oss över en timmes lucka vi kunde dricka öl på istället! Så vi traskade genom chinatown till little italy och hittade efter en hel del om och men ett mysigt litet ställe där man inte behövde käka.Drack och kollade på folk ett tag innan vi gick tillbaka till konserten. Vi skulle se Joseph Arthur på bowery ballroom. Bowery ballroom är ett sjukt coolt litet ställe. Som taget ur alla amerikanska college filmer. Det ligger i princip i Chinatown, lite i utkanterna kanske. Men man går iallafall ner för en liten trappa och kommer till en lounge ungefär. Fast en gammal sliten lounge, en bar, en massa soffgrupper och ett litet rum där det säljs t-shirtar och skivor. Frida och Therese skulle också kika och dom sattoch väntade på oss när vi kom ner. Frn loungen går man en trappa upp till scenen. Det är en rätt stort tomt golv egentligen med scenen längst fram. Längst bak finns det en bar och längst ut med väggarna bak i rummet går det två trappor upp till en balkong/alkov typ. Där finns det en bar givetvis, ett stort fönster ut mot stan och kanske 10 bord man kan sitta vid. Vi hade ju ingen chans att få ett bord tyvärr så vi fick snäll stå. Det var Anna Ternheim som öppnade åt Joseph. Hon hade sprungit ihop med han på gatan tydligen. Eftersom dom turnerat med varandra förut bestämde dom sig för att köra ännu en turne tillsammans. Hon såg nästan illamående ut först, hon var rejällt nervös visade det sig. Men hon gjorde ändå en bra spelning. Grym jävla röst, sen spelade hon tyvärr inte shoreline. Det klargjorde jag dock för henne att sånt betende är inte okej. Jag ville höra shoreline. Hon sa förlåt så släppte vi det där. Hon hade en liten skivsignering downstairs efter hennes spelning och det var då vi kunde prata med henne. Hon var jättesnäll och ödmjuk, man var sugen på att bjuda ut henne på en kaffe typ. Tror kanske inte hon var lika sugen att ta en kaffe med oss men ändå. Kvällen stora behållning började några minuter efter 10. Joseph Arthur är typ en Lars Winnerbäck fast lite mer whiskeyröst och en par delar mer rock. Men han kör mycket akustiskt och har som Lars ett kompband, The Lonley Astrounats. Var en riktigt bra spelning och det trots att ingen av oss hört mer än 4 låtar innan kanske. han körde i ca 2 timmar. Men under dom 2 timmarna lycades han på nåt konstigt sätt inte spela Honey and the Moon. Jag och Therese som också älskar den låten stog som 2 frågetecken bara. Då hade jag ändå frågat Anna Ternheim och hon sa att han antagligen kommer köra den. Trots det, som helhet var det en kanonbra konsert. Bra fredagsnöja för 120 spänn. Som att gå in och lämna jackan på olearys ungefär.

Efter konserten började vi strosa hemåt. Vi gick med Frida och Therese en bit. Annaa som aldrig tycker att enklaste vägen är en bra väg bestämde att vi skulle gå över bron hem. Sagt och gjort. Är trots allt inte så långt. Tröttnar heller aldrig på att få se Manhattan upplyst på natten. Så det sumerar väl fredagkvällen kan man säga.

Peroni!   Annaa, Frida och Therese. Övervåningen på Bowery.   Anna Ternheim på nedervåningen, signerade skivor typ.   Joseph Arthur      Nu har resten av bandet joinat också.   Vy från bron.

What a wonderful world

Sitter på Starbucks på femte avenyn nu. Gene Simmons, kizz gamla frontfigur är i byggnaden brevid och har en boksignering. Är inte jättepepp på trängas i en kö i flera timmar för att få ett signering men jag stog och eyeballade han ett tag. Sjuk jävla gubbe alltså, skulle ine förvåna mig om han tog med butiksföreståndarens dotter på en åktur när signeringen är klar. Annars har det varit ganska händelserika dagar. I tisdags åkte pappa tråkigt nog hem. Det firade vi med fest. Eriks gamla lumparpolare var i stan tillsammans med tre andra polers. Hela gänget är från övik vilket innebär att vi trots allt hade ganska många bekanta. Halvsjukt att träffa folk här i NY som är polare med några av ens egna polare från hemma. Världen är liten som man säger. Så efter skivan i tisdags vaknade jag råpepp för fest på manhattan på onsdan. Det var också Eriks näst sista dag så det skulle passat bra. Vi började iallafall med att åka till Coney Island som tillhör Brooklyn men ligger ut mot vattnet. Det är i stort ett litet område baserat på en GAMMAL nöjespark. Sjuk stämning där, jag älskade det. Som en spökstad nästan. Surfbutiker och massa reliker från förr i tiden. Ett av dom ställerna jag varit på med skönaste omgivningarna. Svårt att förklara men känslan att kliva ut från perrongen och se allt var grym! Men nöjesfältet var sne länge dött. Några karuseller höll igång men det kändes mest tvunget. Som Lillemor sa: "Ingen här ser ut att ha roligt". Var verkligen så, ungarna åkta karusell och föräldrarna käkade sockervadd men inte ett förbannade smile på hela tiden. Lilla bakslaget som födelsebarn om man ska till coney island för första gångne pch trör det är jordens nöjesfält. Då har man skitit i det blå som man säger.


Blev ingen utgång ionsdags utan vi körde igår istället. GRYM kväll, eller början iallafall. Den slutade med en kö på Manhattan. Vi var på en japanskt ställe som ligger i Williamsburg först. Väldigt speciellt ställe. För det första är det inga skyltar eller reklam över huvutaget. Utan det är en öppen dörr i en vägg bara. Väl inne så är det jordens mysstämning. Man får sätta sig i en soffa och vänta på borsplacering. Sen leder servitrisen upp en till ett avskilt bord med en liten bambu gardin så man inte ska bli störd av någon som skulle gå förbi. Man har också en knapp på bordet som man trycker p när man vill ha betjäning. Dom var snabb dom jävlarna också. Tog som max 20 sekunder från att jag tryckte på knappen till att det stog nån vid bordet och tog ordern. Vi beställde iallafall lite olika mat. Spetsade det hela med två öl och en flaska sake. Satt där nån timme och bara njöt. Sjukt bra ställe, inte speciellt dyrt heller. Här har dom nått som heter Zagat. Det är ett system att betygsätta restauranger. Den japanska vi var på fick näst högsta betyget vilket är väldigt väldigt bra. Men kvällen slutade inte där. Efter maten gick vi och köpte två sexpack och damerna en flaksa vin. Vi skulle på ett arabiskt ställe med det grymma namnet Hokkah. Där har dom inte alkholtillstånd utan något som förkortas B.Y.O.B. Vilket står för Bring Your Own Bottle. Det är perfekt och då blir det billigt dessutom. Det är ett arabiskt ställe som har käk och vattenpipor på menyn. Så vi bunkrade ner oss i en soffa med ett bord i mitten och tog in en vattenpipa plus lite snacks. Låg där flera timmar och brara pratade, drack billig bira och rökte vattenpipa. Blir inte så mycket bättre. MEn eftersom det var behagligt där vi låg började ocksp alla fyra slumra till. Så jag, Erik och Lillemor gick vidre och skulle in på Manhattan. Annaa som varit sjuk och skulle upp och jobba drog hem. På Manhattan  gick det itne fort. Var rätt fascinerande att se alla Limos och så men det var omöjligt att komma in. Är man brudjävel är det bara att traska rakt in med gratis dricka hela kvällen. Har man dock fördelen att blivit dude så ligger man sämre till. Vi köade och käade och käade men det hände som inget. Bestämmde oss efter ett bra tag ändå att snällt pysa hem i en taxi. hade som ignet att ge i en evigt lång kö. Men som helhet var kvällen ändå kanon!

Nu sitter jag som sagt på starbucks och dricker en kaffe. Ska ner till Bryant Park snart och träffa Lillemor som vinkat av erik precis. Ikväll är det konsert också. Jag och Annaa ska på Joseph Arthur. Hoppas bara att han bränner av Honey and the moon. Det skulle va bra skit. Blir kanske en roadtripp snart också. Det ligger på agendan iallafall.
Fridens Liljor!

Juan pablo, Jonas och Annaa på Landshark   Annaa med hennes magiska sjal.   Erik, Lillemor och jag.   Coney Island   Ring of Fire.   the Wonder Wheel   Nån tunnel.   The world famous cyclone har jag nu åkt.   Astroland!   Shoot the freak.   Muche bussar.   På playland är det fest!   Jag på coney piren.   the world famous   Såhär glad blev man av den.   Annaa ordnade med kaffefest åt oss på trappen.   på japanska stället   På Hokkah! grymt mysigt ställe.   och alla fyra.


Empire State och Staten Island.

Nu är det tomt här hemma på Metropolitan ave. Annaa har efter 3 dagars sängliggande pga feber börjat jobba igen. Pappa som varit med mig första två veckorna har åkt tillbaka till Svedala. Vi hade en kanonmysig måndag iallafall där vi först var uppe i Empire State Building. Det brukar vara enorma köer men vi tajmade in allt rätt bra. Hade en timmes kö sammanlagt men då ska det sägas att det är 5 olika köer man står i innan man kommer upp. Sen har vi 2 köer på vägen ner. Sjuka sjuka bygge, fattar inte att dom kommer undan med det och fortfarande är en av världens mest besökta byggnader. Utsikten var fantastisk dock. Väl värd all kötid. Det var nog roligare för oss nu att se staden efter vi varit runt lite och kände igen nästan alla landmärken. Efter att vi köat oss ner från empire state så provade vi Wendys för första gången. Värsta jävla stället jag varit på. För det första var personalen KASS, det var det sämsta. Sen tog det lååång tid som det inte ska göra på ett sånt ställe. Sen var hon rejällt jävla otrevlig bara. Farbror Jonas ville gå in och ge fröken en avhyvling. Efter vi i frustration tryckt ner maten så var vi in på Macys igen, pappa handlade en klocka bland annat. Var dock lite bråttom hem för vi skulle med staten island färjan som vi lyckades missa kvällen innan.

Staten island är en stadsdel i NY tillsammans med Bronx, Brooklyn, Queens och Manhattan. Den är dock den enda som inte sitter ihop med Manhattan genom broar eller så. Utan det är en färja som går en gång i halvtimmen som gäller. Sista färjan går halv elva till staten island och elva tillbaka till mahattan. Måste vara rätt trist om man vill ut och ta en öl nån kväll bara. I vilket fall så var det coolt som fan att se manhattans skyline nära by night. Älskar upplysta städer och det här är ju inte direkt vilken stad som heslt. Lite mäktigt nästan. Vi åkte också förvi Staty of liberty. Hon stog och lyste fint på hennes lilla ö. Lite speciellt att det verkligen var den riktigta. Har sett den en miljon gånger i böcker, på tv och på film. Det är en från börja  en present från fransmännen för att fira hundra år av självständighet. En viss Gustav Eiffel var med och designade den. Det var en grym tur som inte kostade ett cent pga att man får åka på sitt metrocard som alla redan har inskaffat. VI vände iallafall med samma färja och åkte tillbaka. Allt som allt tog det en timme kanske. Bra skit och gratis dessutom!

En oblyg duva på Empire State.   Utsikt mot öster och Brooklyn.   The Chrysler building   Mot norr. Det stora skuggade partiet är central park.   Pappa!   Utsikt mot väster. Madison Square Garden är den runda byggnaden och det är New Jersey på andra sidan vattnet.   Där nere ligger macys. Lite taxi kaos också, som vanligt.The Flatiron building i söder.   The financial district i söder. Man ser också frihetsgudinnan. Väldigt väldigt liten i högra hörnet.   Mot vårat område och Williamsburg bron.   Security på empire state. Dom där grabbarna klarar det mesta.   Pappa blev många år yngre med hans nya keps.      Frihetsgudinnan från vattnet.Jag och pappa på båten.   Påväg tillbaka till manhattan från staten island.   Vy över Brooklynbridge, Brooklyn och Manhattan.   Manhattan upplyst.   Annaa för dagen inlindad i sjal. Lillemor, Erik och jag.   Annaa får sit livs workout. I moped position med 90 kg människa i knät.


Två dagar strosande

Har precis ätit frukost nu efter en två dagars shoppingspree. Var på Macys för första gången i förrgår. Det är enligt dom iallafall världens största varuhus. Det var enormt också, fanns hur mycket som helst från alla möjliga kläd och skoskapare. Det var verkligen enormt. Efter ett par timmars kollande med Annaa så handlade jag en Hugo Boss skjorta, en tröja från Quiksilver och ett par Tommy hillfiger shorts. Dollarkursen gör att det blir rejällt billigt här!

Igår var jag och pappa runt ett kvarter vid union square. Vi kom in vid 14 tiden och gick runt i samma kvarter till nio på kvällen. Pappa hittade ett annat jättevaruhus där dom hade nån rea på skor. Slutade efter 2 timmar där med att han handlade två par. På övervåningen var det kläder och det tog väl nästan lika lång tid där. Så efter ett X antal timmar där på BSW så käkade vi en snabbis innan vi gick på världens coolaste diesel butik vid union square. Nån timme senare så var det dags för starbucks och NY långsamaste toalettkö. Vi traskade iallafall troget vidare till Banana Republic. Det är en svinskön affär och pappa passade på att spendera dom sista dollars han hade med sig. Avslutade rundan med en tur förbi en skoaffär där jag handlade ett par DC loafers. NU var klockan halv nio på kvällen och det var dags att åka hem.

Jag och Erik som har kommit hit och hälsat på var ute igår. Var inget jättedrag men det är smockat med mysiga klubbar, barer och pubar runt här. Vi var runt på ett par stycken och hade förhoppningen om att en strippklubb vi såg dagen innan skulle vara öppen. Det var den inte.. Men vi kämpade på och var väl hemma en stund innan tre kanske.

Idag är det pappas sista dag så vi ska passa på att göra typsika turistgrejer. Vi ska åka upp i empire state, åka till frihetsgudinnan och så. Kan säkert bli skoj. Jag har sovit sista natten med plast över tattueringen också. Så nu ikväll ska jag få börja smörja den istället, ska bli riktig tskönt att slippa ha en blöja på axeln.
Fridens Liljor


The independence day!

Igår firade vi independence day här i Williamsburg. Dagen då USA förklarades självständigt från britterna år 1776. Vi har scoutat runt ett tag för att veta hur man firar 4 juli vanligtvis. Det visade sig vara populärt med fyrverkerier och takfester, det var själva grejjen med firandet. Jag började iallafall dagen på Manhattan med pappa och Annaa. Jag ville upp på Abercrombie & Fitch som jag fortfarande linte lyckats varit på. Så vi strosade femte uppåt och var förutom A&F på jakt efter en mobil till pappas vän. När vi var på 50 gatan ca så gick vi förbi en uppenbarelse. Där ligger nämnligen Sacks som är ett 8 våningshus fyllt med massa kläder och skor till rätt bra priser. Kom upp på 6 våningen där dom har street herrkläder och dom har verkligen alla märken. Dom stora italienska modehusen som Prada, Gucci, Dolce, Versace och Armani. Sen lite svenska inslag iform av Acne och J Lindeberg. Sen alla andra stora märken som typ Dsquared som för övrigt sålde en skitful jacka för 3000 dollar. True Religion, Paul Smith, Juicy Couture, Paul Smith, Lacoste, Hugo Boss, Monarchy och det rullar bara på. Det var grymt och vi strossade runt där inne i över två och en halv timme. Efter att jag plockat på mig ett X antal plagg kommer det en kille från ingenstans och frågar om jag vill att han ska ta grejjerna till en provhytt så jag slipper bära runt på dom. Så han tar grejjerna, lämnar hans visitkort och låser upp en provhytt åt mig. Efter jag provat klart och så tar han betalningen för det jag vill ha så det är aldrig några köer eller så fast det är så enormt stort. I vilket fall så råkade jag göra bort mig när jag skulle testa en tailor made Dolce Gabbana skjorta som var svinsnygg men kostade 460 dollar ny. Eftersom min tattuering är ganska nygjord s måste jag ha den inplastad, händer dock att det kommer ut lite blod, bläck och kräm från plasten. Så när jag provade den här skjortan dolce skjortan känner jag att det blir blött. Så jag sliter av den och ser en rätt stor fläck på ryggen av blod och tattuerar bläck! Inte coolt, jag har ju dessutom en personlig snubbe utanför som hänger tillbaka allt sånt so jag inte vill ha. Hänger iallafall skjortan mellan två andra plagg och smyger ut ur rummet och hänger tillbaka den lite undangömd. Betalar för en annan Dolce skjorta som var svinsnygg, grå med svart krage typ och en grön acne t-shirt. Säger ingenting och piper därifrån snabbare än allt. Kontentan av det är att det hänger en svinsnygg Dolce skjorta på sacks nånstans som ny kostar ungefär 3000 svenska med en stor blod/bläck/svett/smörja fläck på ryggen. Nice work jonas!

Påvägen hem från sacks så köpte jag och Annaa sallad på new york muffin och två sexpack bira. Skulle ju fira 4 juli. Gick hem, duschade, fixade ny plast på tattueringen och började dricka lite. Körde 2 rundor engan för den som vet vad det är. Sen nåt frågespel som Lillemor hade. Strax efter nio började vi knata ner mot vattnet för att hitta ett bra ställe att kolla på fyrverkerierna. Annaa och Lillemor frågade två poliser vart man skulle kunna va. Dom tipsade om en park nåt kvarter bort fårn oss bara. Det var en park ut mot vattnet men han trodde den skulle vara full eftersom den "bara" tog 10 000 pers. Ganska mycket för att vara ett litet hörn i ett litet ghetto tyckte vi. Var iallafall ett grymt fyrverkeri. återigen väldigt amerikanskt vilket betyder att det är ungefär dubbelt så mycket som man egentligen behöver för att göra det coolt. Men det var mäktigt att se med empire state building för dagen upplyst i blått, rött och vitt i bakgrunden. Nästan alla fyrverkerierna gick också i USAs färger. Lite mysigt patriotiskt sådär. Fyrverkeriet höll på i 35 minuter ungefär och efter det knatade vi hemåt igen. Eller jag, pappa och Lillemor knatade Annaa sprang som en pingvin ungefär och utnyttjade knipmusklerna till max pga att hon var lite smått kissnödigt. Hon tog sig inte hela vägen hem utan mellanlandade på en bikerklubb nedanför oss. Hände i vilket fall inte så mycket mer men det var bra för att vara våran första 4 juli.

Dominanten, hennes slav och pappa som bara är glad.   Empire state building, det minst suddiga kortet. Syns iallafall att det är upplyst i USAs blått,rött och vitt.   Fyrverkerier!   Fireworks!   Yepp           

Tattoo och Thank God It's Friday

Igår var det alltså dags för tattueringen. Hade tid vid fem ca. Men innan på dan åkte vi återigen in till bryant park som blivit lite av ett favoritställe. Dom har wifi i parken, det innebär att det är trådlöst internet. I en park, i mitten av manhattan. Det är rätt coolt. Dom har också en skön läsavdelning med alla dagstidningar och en massa andra tidningar som Vanity Fair, Vougue, Sports Illustrated och det läget typ. Satt där 40 min kanske innan vi skulle gå och shoppa lite.Gick på femte uppåt mot central park och hann kolla i lite affärer på vägen. Jag ville till Abercrombie & Fitch som jag ännu inte varit på, det är ett amerikanskt märke med lite sportigare kläder typ. Hann in på en Lacoste affär som hade rea, var dock lite småkaos där så det blev inget handlat. Käkade en typsikt amerikask middag på T.G.I friday. Jack Daniels kyckling med potatismos, bönor och lite så. Var riktigt gott! Älskar det amerikanska köket, lite fett kanske men jävligt gott. Efter maten var det iallafall dags för mig att bege mig mot Williamsburg och tattueraren igen. Han som skulle tattuera mig heter Marlon och är en rätt bitig mexikan. Han har en sjuk basröst men läspar samtidigt rätt bra, blir en jävligt konstigt blandning. Dock är han hur jävla skön som helst och riktigt grym på det han gör. Han som ritat upp den och fixat allt runt den. Jag var där vid halv sex ungefär. Han var inte riktigt klar med hans tidiagre kund då så jag fick vänta ett tag. Vid halvåtta började han med min tattuering. Efter att han dragit första strecket med maskinen så släppte all spänning och jag höll på att svimma nästan. Blev likblek och illamående. Annaa gick iväg och köpte juice och lite vitamin vatten. Marlon drog iväg på en annan affär och köpte snickers åt mig. Kung Marlon! Efter pausen gick det bra iallafall, han gjorde outlinen på en timme ungefär. Den var klar vid halv nio nångång. Lillemor och Annaa hängde med mig där rätt mycket, köpte bland annat en tunna foster åt mig som jag fick suga i mig. Skuggningen tog desto längre tid. Runt tolv var han klar med allt runt den och skulle börja highlita med lite vitt. Det var det överlägset ondaste. Hittade en riktigt skön andning som gjorde att jag slappnade av och kunde lyssna musik och bara chilla mest hela tiden. Men när han skulle highlita gjorde det sjukt ont! Kändes som en att han karvade med en kniv nästan. Men det gick rätt fort och allt var klart vid halv ett. Marlon och hans komapnjoner var riktigt nöjd med den vilket är ett bra  betyg för mig också. Dom tog tio kort kanske innan jag fick gå hem. Han ville ha 350 dollar för jobbet sen fick han lite extra av mig. Så det gick på strax över 400 dollar för allting. Blev rätt bra iallafall och nästan exakt som jag tänkt mig. Det är ett minne av min storebror som dog när han var väldigt ung och några veckor innan jag föddes. Så det är en gravsten med hans datum. Han har också en duva på sin gravsten så jag bad marlon sätta en duva på backen. Sen är det en guardian angel ovanför ungefär. Nu ska den bara läka vilket kommer ta en månad ungefär. Ska ha den inplastad första 4 dagarna innan jag får börja smörja in den istället.

Idag är det 4 juli vilket innebär the independence day. Fest och stor bbq i central park tydligen. Vi håller dock på att kolla upp lite privata fester. Eller rättare sagt Annaa håller på att kolla upp lite, jag hänger bara med. Tradition är tydligen att han takfest för att sen kolla på fyrverkerierna.


Jag är väldigt inne i min tidning.   Där var tattueringen uppritad   Precis innan han ska börja   Fick juice av Annaa, mådde blandat just då.   Där var han klar med outlinen   Ölpaus   Början av skuggningen   Lite mer gjort med skuggningen   Marlon verkar inte ens njuta av köra in symaskin modell mindre i min babyhud   Där är den inplastad och färdig. Klockan var halv ett då ungefär och jag hade suttit i nästan fem timmar. Men det var lätt värt det när allt var klart.

Pete&J

Jadu, har väl hänt hel del sista 2 dagarna. I onsdags hade jag tid hos tattueraren vid två. Vi gick igenom lite sista detaljer och så. Han skulle se om han blev klar så han kunde göra det samma kväll. Var tillbaka där vid sju på kvällen men då hann han inte ionsdags så jag fick göra det igår istället. Efter att jag hade varit hos tattueraren vid två så åkte vi in till stan för att se en konsert i bryant park med Pete&J. Dom har haft tema singer-songwriter i bryant park vilket innebär att det varje onsdag klockan 5 har varit en singer-songwriter av nåt slag. Pete&J var dom sista och är väl ett gansk litet band fortfarande, biljetterna till deras konserter säljs på ticketmaster (som är USAs motsvarighet till ticnet typ) så dom är ju inte helt okända. I vilket fall jätte jättebra. Spelade en timme ca. Jävligt skön musik, efter konserten höll dom en workshop om hur man skriver låtar och så men det missade vi för jag skulle iväg till tattueraren och vi skulle upp till colombus circle innan det. Colombus circle är ett torg typ ovanför central park. Det är ett jätte shoppingcenter där med hur mycket affärer som helst. Vi var på Borders som är en bokaffär där Annaa skulle handla plugga franska kort. Hon pluggar typ allt och gärna samtidigt. Jag kikade på 2 Paulo Coelho böcker, Vid floden piedra satte jag mig ner och grät och The Zahire. Har precis läst ut Alkemisten som han har skrivit, ruggit bra bok som alla borde läsa. Köpte dock inget nytt eftersom jag har en annan bok av han som jg köpte i London som jag ska läsa först. Var lite halvdyrt där uppe också. Kvällen avslutades med sushi på Mizu i deras trädgård. Rikigt jävla mysigt faktiskt.

Pete&J i bryant park. Riktigt sköna.   Jag o Annaa på columbus circle.   Jag och en bronspenis.

Joseph Arthur, Ed Harcourt och Manhattan by night.

Haft fullt upp nu i 2 dagar fast jag egentligen inte gjort något vettigt. Igår vaknade jag ganska sent och efter att jag joggat en sväng så drog jag och Lillemor på beacons closet. Anna jobbade och pappa åkte på egen hand in till manhattan för att se hudson river och nedre delarna av ön. Handlade en ralph lauren tröja för ca 100 svenska. Blir aldrig trött på priserna dom har här. Efter beacons kurrade det oroväckande i lillemors stomach. Det innebär mat och det är fort. Gick till red bowl på bedford som är en asiatisk restaurang med 6 dollars luncher. Då får man förätt, soppa eller sallad, en varmrätt och en liten lyckokaka. Det är rejällt bra pris och jättegod mat. Efter maten åkte vi in till stan för att bara hänga runt lite. Hamnade i bryant park först och sen vidare ner på femte avenyn och mcdonalds för första gången sen jag kom hit. Angus deluxe blev det, en fin kulinarisk upplevelse, mycket kött och så. Efter käket gick upp till bryant igen för att träffa pappa som varit på vift hela dagen. Lillemor som inte verkade tåla det fina i mcdonalds fick ont i magen och åkte hem med Anna. Jag och pappa gick en ganska lång sväng efter manhattans gator innan vi tänkte åka hem. Av en slump var tunnelbane nedgången på union square stängd så vi strosade neråt lite och hittade den skönaste musik affären som finna natagligen. Virgin records egen affär på 14e och 5e. En amerikansk musikaffär borde säga det mesta, flådig, hur mycket som helst och bra priser. Eftersom jag hade bokat två konserter samma dag (Joseph Arthur och Ed Harcourt) så passade jag på att handla deras skivor för att lyssna in mig lite.

Artist utbudet här är rätt bra faktiskt. Bon Jovi ska ha en gratis konsert i Central Park den 12 juli bland annat. Sen kommer bla 3 doors down, Foo Fighters, Bruce Springsteen and the E street band, GZA, Alkaline Trio och massa andra bara i juli. Ska precis till att boka en konsert till. Det är vans off the wall som har satt ihop ett gäng dom turnerar med. Biljetterna går på 35 dollar som inte är så farligt, så jag passar på att bjuda med mig Lillemor så jag slipper gå själv. Banden dom har med sig är bla Gym Class Heroes, Pennywise och Angels and Airwaves.

Två torn vid Madison Square Garden, brevid flatiron ungefär.   Ett torn, vet inte riktigt vad det heter eller så.

Times Square

Har inte gjort så mycket idag egentligen. Började med att jogga williamsburgbron fram och tillbaka. Anna skulle på jobbet så jag fick sällskap av henne halva vägen. Lyckades dock springa åt fel håll när jag sprang av bron på brooklyn sidan. Skulle uppåt men sprang neråt, det slutade med att jag behövde fråga efter min gata. Då skrattade han bara och sa just keep running down there, past whole south side then past berry st, grand st and a couple more streets then you find metropolitan ave. South side är typ 10 gator, så jag hade lyckats hamna ca 14-15 gator fel. Bra gjort det. Området jag sprang fel i är btw chassidernas område. Chassider ser ut som amisch nästan, helskägg och långa lockar som hänger efter sidorna. Dom pratar hebreiska där och dom flesta skyltarna i området står också på hebreiska. Var lite coolt att se.

Lyckades iallafall hitta hem efter ett tag och käkade/duschade innan vi drog in till midtown. Vi var på Times Square som är en kvarter neon typ. Svinballt med massa reklam skyltar och stora neon bildspel överallt. Det är kommersiellt över exponerat på ett alldeles utmärkkt amerikansk sätt. Jag älskar times square, finns allt och lite till. Enda nackdelen är att det är lite dyrare än ute i brooklyn t.ex. Men när dollarn är så låg blir det ingen större skillnad i svenska pengar. Stog mest med hakan i backen och kollade in en massa balla affärer. Bland annat  quiksilver, element och billabong har stora butiker där. Hard Rock café ligger också times square. Vi hittade en MTV affär också där alla program och loggor och så fanns tryckt på tshirt. Passade dessutom på att bli intervjuad av 2 bankanställda från bank of america som undrade vad jag tyckte om deras reklam och frågade om dom fick filma mig när jag tog kort på den. Det fick dom men fick inge cash för besväret tyvärr. Judas bank.

Efter times square strosade vi ner på 5 avenyn mot union square och våran subway. Hittade en armani affär där dom hade sale, köpte en vit skjorta för 40 dollar (240 svenska), bra kurs på dollarn nu. Pappa handlade btw ett par shorts på Banana Republic som är en asskön affär. Känns som en amerikansk version av HM nästan. Lite dyrare dock och lite mindre utbud, men rejällt mycket sköna kläder/gasögon och så. Har blivit Yankee fan nu också. Handlade en cap och tänkte inte så mycket på det innan folk undrade om jag gillade baseball och höll på Yankees. Har typ koll på en baseball spelare men det var bara att spela med. Så jag är tydligen en yankee nu. Ska försöka se dom nästa vecka mot Red Sox hemma på yankee stadium. Det är sista året för gammla Yankee stadium innan nya arenan står klar till nästa säsong.


Jag och en del av times square   Times square   Quiksilver affären   Hard Rock café   nån som sett Forest Gump?   Muche folk      Det här är Nasdaq börsen som också ligger på times square   Dom skulle visa film i Bryant Park idag, HUD med Paul Newton eller nåt.   Pappa framför Flatiron building som är en av NY mest kända byggnader. IKEA har en stor tavla med Flatiron på. Den hänger hemma på tornstensgränd 17 bland annat.   Utanför vårat crib, innan vi skulle iväg och käka middag.


RSS 2.0