The Zephyr shop and Randy Wright



Rullar väl på rätt bra här. Stranden är fin, solen är fin, jag är rätt fin. Var förbi den riktiga Zephyr shoppen för nån dag sen. Den som är i Lords of Dogtown och där det legendariska Zephyr competition team (Z-boys) grundades av Jeff Ho, Skip Engblom och Chris Stecyk för över 40 år sen. I Z-boys var bland annat Tony Alva, Stacy Peralta och Jay Adams med. I vilket fall så finns tydligen shoppen kvar. Den är dock bara halvöppen nu för tiden. Den första Z-boyen Nathan Prat har öppnat en affär brevid som heter West Horizons. Den drivs nu av en svinskön snubbe som heter Randy Wright. Randy driver Zephyr shoppen också tillsammans med West Horizons. I West Horizons säljer han surfbrädor, lite kläder och en jävla massa andra grejer. I Zephyr shoppen säljer han alla möjliga dogtown prylar. Framförallt skates med också lite kläder, bandanas och smågrejer. Btw så är det en annan gammal Z-boy Jim "Reddog" Muir som startat Dogtown Skateboards.

Randy är proffsfotograf och eftersom han är svinskön så lät han Annaa testa några av hans objektiv. Ett fisheye som är löjligt häftigt. Skulle jag bara få ha en kamera och ett objektiv så skulle det varit ett sånt fisheye. I övrigt är han bara laidback och skön. Han var också med på Zephyr tiden men aldrig med i Z-boys. Han är en sliten, kanske 40 år gammal surfare. Alltid bara ett par badshorts på sig. Ryggen är full av surftattueringar. Han är som sagt en duktig fotograf och hans jobb går att hitta på www.LASurfpix.com.

Måste nämna Jeff Ho som är en legend här. Inte så konstigt kanske med tanke på att han var drivande i startandet av Zephyr, som hur man än vrider och vänder på det revolutionerade skate och tog fram några av världens bästa/mytomspunna skejtare genom tiderna. Jag såg en gammal sliten keps som låg inne på West Horizons med Jeff Ho tryckt på och frågade om den var från z-boys tiden. Då sa han bara typ att Yepp that's Jeffs hat. He comes here and drops off some stuffs from time to time. Sen förklarade han att Jeff brukar hänga där och att han fortfarande gör surfbrädor. Han brukar också droppa av lite nya t-shirts till affären tydligen. Coolt att han håller igång. Ska försöka "springa på han" där nångång men så tur kanske jag inte har.

Annaa var förbi Randy idag efter skolan när jag var nere på stranden, då frågade han om hon ville följa med han ut och fotografera imorgonbitti. Han visade också lite kort han tagit i morse från piren. Det hade varit massa delfiner och sälar där och lekt imorse. Om jag bara hade kunnat vara lite morgonpiggare så hade jag också kunnat se det.

Btw: Om man googlar Randy Wright kommer det upp massa om en porrstjärna som heter Randi Wright, född och 85 och har spelat in 90talet filmer. Bra att veta. Framförallt till dig Jesper som jag tror behöver alla porrstjärnor du kan få just nu.

Föröker lägga upp lite bilder men det funkar verkligen inte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0